Maturitní ples SZŠ

Maturitní ples oborů Střední zdravotnické školy V Mostě (ZA, SOČ, ZL, MAS) se konal dne 19. 1. 2018 v kulturním domě Repre Most. Ples byl organizován školou ve spolupráci s o. p. s. školy.

Pro maturitní ročníky to nebyl den jako jiný. Maturanti měli zvláštní režim výuky, museli připravit maturitní ples. To nebylo tak jednoduché, téma plesu – “Stroj času” vyžadovalo dokonalou přípravu a zvláštní výzdobu v duchu tématu.

Přípravy začaly už na podzim, i když si všichni mysleli, že do plesu je ještě daleko a mnozí si ho ani nechtěli připouštět. Poctivě ale začali nacvičovat předtančení a také slavnostní nástup.

Brzy zjistili, že to není tak jednoduché, že to vyžaduje zodpovědnost, píli a vytrvalost. Úkolů neustále přibývalo a zdálo se, že nic není připravené. Pak ale nastal zlom a všichni táhli za jeden provaz. Vyplatilo se to!

Program a celou organizaci plesu zajišťovali se žáky i třídní učitelky maturitních ročníků M. Branišová, A. Hejduková, J. Kučerová a M. Salačová ve spolupráci s agenturou  zastoupenou Romanem Sigmundem. K tanci a poslechu hrála skupina Sortiment. K příjemné atmosféře celého večera přispěl moderátor Radek Jirgl. Nechybělo ani půlnoční překvapení, tentokrát vzpomínkové video všech tříd za doprovodu písně M. Davida  „Pár přátel stačí mít“.

Po předtančení a slavnostním nástupu začalo slavnostní šerpování. Tohoto úkolu se zhostily třídní učitelky  a zástupce vedení školy Mgr. Vladimír Šaloun. Všem to moc slušelo, nádherný byl tanec s rodičem, každý maturant si tuto chvilku užíval.

Během plesu došlo i na dražbu, na volbu krále a královny plesu a samozřejmě nechyběla ani tombola.

Maturanti, rodiče i přátelé si ples úžívali až do pozdních hodin.